ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!
ЛАСКАВО ПРОСИМО!

неділю, 8 травня 2016 р.

8-9 травня День пам’яті та примирення


Травень… це місяць буяння садів, місяць по літньому теплих ночей і нескінченних пісень…А ще місяць, коли змовкли останні постріли гармат, настала тиша і прийшов довгожданий, вистражданий, оплачений дорогою ціною Мир.
    Уже 71 рік ми з сумом, болем і гордістю святкуємо річницю Перемоги в Другій світовій війні. Звичайно, і Державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки долучилася до відзначення цієї дати. 4 травня о 12 год. в стінах книгозбірні відбулась інформаційна година приурочена Дню пам’яті і примирення та 71-й річниці Перемоги над фашизмом в Другій світовій війні.
     Інформаційно-бібліографічний відділ організував книжкову виставку: «Історичний день слави і скорботи», на якій була представлена література, яка всебічно висвітлює події Другої світової війни (фото виставки 1). Також працівники бібліотеки провели захід «Друга світова війна – перемога життя над смертю», на якому були присутні ветерани книгозбірні, діти війни: Гороть Ольга Віталіївна, Бєлоножко Віра Олексіївна, Радовець Стефанія Романівна (фото ветеранів 11).







Також до заходу долучились студенти Волинського державного училища культури і мистецтв Ігоря Федоровича Стравінського та Луцького національного технічного університету. Студентка ВДУКіМ, Лукашук Ірина виконала на гітарі пісню «Журавлі»(фото 5). Також студентка цього училища  Ліщук Іванна дуже щиро заспівала пісню «Мамо, не плач»(фото 7), а студент ЛНТУ Фелістович Сергій прочитав «Лист солдата до матері»(фото 8).








Ми зібралися не лише для того, щоб згадати про страшні роки Другої світової війни, але й нагадати всім, що довелося  пережити нашим дідам і прадідам, крізь яке горе, сльози і страждання  вони пройшли до перемоги. Нехай їхнє життя стане нам вічним прикладом мужності та відваги. Прикладом терпіння і героїзму.  Цінуймо пам’ять.




Немає коментарів:

Дописати коментар